Jens Astrup
En ung pige flygter fra konflikten i Somalia med sin mor og søskende, og de ender i Roskilde. Efter en tid som overbevist muslim og somalier vil den begavede, smukke Baraka assimileres. Hun har mødt Esther, en ældre jødisk kvinde, der betror hende historien om sin egen forvandling fra tjekkisk holocaust-overlever til den danske overklassekvinde Rosa. Baraka vil forvandle sig selv, koste hvad det vil. Hun bliver til Maria og bor i en lille ærkedansk provinsby, gift med en ansat fra det lokale byggemarked. Efter nogle år som husmor og studerende dér leder hendes stærke opdrift og udlængsel hende til USA, hvor hun bliver stjerne i en stor tv-serie. Men hun længes efter sin muslimske kultur og vender hjem til sin mor, der nu bor på Nørrebro. I København arbejder hun i Røde Kors, og her møder hun den asylsøgende dreng Umar med palæstinensisk baggrund. Hun føler sig uforståeligt stærkt knyttet til Umar.
Lidt efter lidt tegner der sig et ubrydeligt mønster imellem de tre mennesker fra hver sin verdensdel og fra hver sin tidsalder.
Et andet menneske, et andet liv er skrevet i tre spor: Barakas/Marias, Esthers/Rosas og Umars, men Baraka er fortæller igennem hele bogen. Hun er stærkt troende muslim, omskåret, som den somaliske tradition byder, og stolt af det. Omskæringen har ikke dæmpet hendes seksuelle begær, tværtimod, og hun mærker hele sit liv andres stærke begær efter hende.
Sprog: Dansk
Sideantal: 320
ISBN: 9788740051704
Format: 145x228
Udk. 18. January 2019
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Simon Lilholt
Som helhed er ’Et andet menneske, et andet liv’ … en absolut smidig læseoplevelse, der alene i skildringen af det handlekraftige somaliske krigsbarns omkalfatring af eget liv overvælder sin læser betydeligt.
Både humanitært og litterært set er denne udgivelse bemærkelsesværdig.
Weekendavisen
Det er voldsomt stof, Sofie Jama skriver frem.
Man forstår også, hvorfor integrationen er så svær, hvis man skal opgive hele sin identitet og sine hidtidige værdier.
Politiken
Fortalt uden klynk og ynk og offermentalitet af en overraskende frivol forfatter, som hverken er bange for det kulørte eller poetiske
- eller for at forbinde islam med onani og råt svinekød.
Velbekomme.
Politiken
Sara er en dygtig ung muslimsk læge. En dag ser hun på gaden en fremmed mand tabe sine nøgler, da han balancerer sine indkøb og sin cykel. Hun samler nøglerne op og følger efter ham for at give ham dem tilbage, men noget får hende til at tøve. Hun står på gaden med mandens nøgler i hånden og ser ham opdage, at de er væk.
Saras far er den højt respekterede sheik Abdulla og hendes mor underviser i den danske moske. Sara længes efter en mand og kan ikke få sin gymnasielærer Henrik og deres hede forhold ud af hovedet. Hun laver sig en kopi af den fremmede mands nøgler og indleder en bizar form for forhold til ham.
Et andet sted i byen bliver politikommissær Olav Vesth sat på en mystisk sag: Journalist Anne Holm har fået tilsendt en afskåren kvinde-tunge. Tungen er sendt fra Paris, og dårligt er Olav kommet sig over en våd og kåd efterforskningsrejse til Paris, før en ny kvinde modtager en afskåren arm med posten. Denne gang er modtageren en velhavende og kontroversiel præst. Olav må have hjælp af sin retsmediciner Fatima for at forstå sagens sammenhæng, da der dukker korancitater op i de breve, der er lagt ved de uhyggelige pakker.
Sofie Jama skriver uforfærdet, klogt og stærkt underholdende om det sammensatte persongalleri og tegner et nådesløst portræt af relationerne imellem nutidens mennesker, både de erotiske, de moralske og de følelsesmæssige.
Sprog: Dansk
Sideantal: 432
ISBN: 9788740059151
Format: 145x228
Udk. 14. May 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Simon Lilholt
Lilla hjerte er en stafet-fortælling om kærligheden i coronaens tid, som fire forfattere har skrevet sammen: Sofie Jama, Jes Buster Madsen, Puk Qvortrup og Sebastian Bune.
Det er den dramatiske historie om psykologen Mads, der har mødt franske Océane på en skiferie, og ikke ser anden udvej end at rejse til Sydamerika med hende – uden at fortælle det til sin kone, Ida, der er læge.
Men på hospitalet har Ida netop taget imod den første coronapatient. Måske er det ikke kun Mads og Idas ægteskab, der er ved at gå under, men hele verden. Heldigvis har både Mads og Océane gode venner, der gerne vil hjælpe kærligheden på vej.
Sprog: Dansk
Sideantal: 176
ISBN: 9788740065855
Format: ePub
E-bog Udk. 09. July 2020
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Bliver vi reddet af teknologien? Hjælper det at sortere sit affald og købe genbrugstøj? Hvordan lærer vi at leve bedre med og i naturen?
Otte af landets største forfattere og formidlere er gået sammen med Klimaministeriet og Politikens Forlag om at skabe en helt ny antologi bestående af syv noveller og en illustreret historie, der hver især tager livtag med vor tids største udfordring: klimakrisen.
Få forfatternes bud på, hvordan en bæredygtig fremtid ser ud, eller hvordan et dystopisk scenarie med stigende temperaturer påvirker mennesker på hele kloden. Klimaministeriets fagfolk har
stillet deres viden til rådighed for at klæde forfatterne bedst muligt på, når de skildrer hver sit billede af vores liv under den grønne omstilling.
Hvad indebærer det at være menneske under klimakrisen, hvordan ændrer de grønne tiltag fremtidens samfund, og hvordan rummer ny teknologi potentielt løsningen på klimakrise? Tænk videre og lad dig inspirere til selv at engagere dig i klimakampen sammen med Klimaministeriet og Politikens Forlag.
Sprog: Dansk
Sideantal: 224
ISBN: 9788740075823
Format: 145x220
Udk. 29. August 2022
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: LYMI
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Simon Lilholt
Hvad der kan siges, skrives og males, men også hvem der har lov til at gøre det, er under hastig forandring. Er det i orden, at en kvindelig hvid maler lader sig inspirere af sort lidelseshistorie i sin kunst? At en mandlig forfatter, der selv stammer fra den hvide, heteronormative middelklasse, skriver indlevende om seksuelle eller etniske minoriteters undertrykkelse, når det ligger uden for hans egen erfaringshorisont? Og hvad gør vi med kunst- og litteraturhistoriens mange kompromitterede skikkelser? Kan vi stadig med god samvittighed udgive og læse forfattere som Louis-Ferdinand Céline, der var notorisk antisemit? Skal vi tillade udstillinger af Emil Noldes værker, efter at det er kommet frem, at han ikke skyede noget middel for at indynde sig hos nazisterne? Det er nogle af de spørgsmål, der granskes her. Bidragene er skrevet af forfattere og forskere fra en lang række forskellige humanistiske fag og institutioner. De behandler de vigtigste emner i de seneste års diskussioner om identitetspolitik, litteratur og kunsten udfordrede frihed.
Sprog: Dansk
Sideantal: 550
ISBN:
9788793890350
Format: 160x232
Udk. 12. April 2022
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: U Press